Sara Rylander

RHODOS - Frågor & Svar

Hej! Fin blogg du har, väldigt inspirerande:) skulle du kunna skriva mer om hur det är att jobba och leva på Rhodos? Vad bör man tänka på innan man åker? Är det värt att åka ner efter studenten utan att känna någon sedan innan? Hur bor man, jobbar osv?

Hej! Tack så mycket, kul att du gillar den! Och sen ja absolut kan jag det, har svarat på dessa frågor någon gång innan men kör en sammanfattning här med alla svar. Kan iaf redan nu säga det finns inget roligare än att säsonga utomlands och det är något som jag rekommenderar alla till att göra om man gillar fest, sol, är social och är allmänt lite crazy haha, man får så sjukt mycket ut av det. Minnen, vänner och lärdomar för livet. 

JOBBET:
Vad är det som förväntas av en när man jobbar där nere?
Det som förväntas av en är att man sköter sitt jobb ordentligt, följer regler och tar arbetet seriöst. Det är som ett vanligt jobb i Sverige, förutom då att man får dricka och festa samtidigt men annars så gäller det samma här. Man måste jobba hårt, komma i tid osv annars får man sparken. Många tror att man bara kan komma ner hit och chilla runt på jobbet men man måste verkligen anstränga sig och va beredd på att jobba mycket, sen är det självklart ett sjukt roligt jobb så det är inte jobbigt på det sättet! :)

 

Hur söker man jobb? Vilka klubbar rekommenderar jag på Rhodos? Hur ser en dag/arbetsdag ut?
Om vi ska börja med hur man söker så är det helt enkelt bara till att skicka in en skön ansökan till den klubb man vill jobba på när de lägger ut jobbansökansannons på deras facebooksidor. Sen kan man även få jobb när man är här nere på plats, säljare t.ex behövs nästan alltid. När det kommer till vilka klubbar jag tycker är bäst/roligast att söka till så är det alla de största klubbarna, alltså Tre kronor, Pepes, Grabbarna och Solsidan.  Sen sista frågan om hur en vanlig dag så ser det väldigt olika ut beroende på om du är nattpersonal (som jag va i år) eller säljare. För en säljare så ser en dag ca ut som såhär:

10.00 - 16.00 säljer

16.00 - 19.00 Ledig (då man sover lite, duschar, fixar sig osv)

19.00 - Läggdags, säljer man och minglar på klubben 

 

Sen skiftar det så klart lite mellan olika klubbar men när jag jobbade säljare förra året så såg schemat ut typ så. En dag för mig i år som nattpersonal på Tre Kronor va egentligen väldigt chill. Man är ledig hela dagarna fram tills klockan (oftast) 22.00, 23.00 eller 00.00 och sen jobbar man fram tills 05.00 eller stängning som blir runt klockan 08.00. Och nu när vi är lediga på dagarna så brukar vi oftast börja dagen med att käka nått, eventuellt träna, dra till Casinot och sola. va där tills typ 16.00, äta igen och sen dra hem och sova siesta fram tills 19.00. Efter det fixar man sig, drar och käkar middag och sen beger sig till jobbet. 

Hur mycket tjänar man?
Du kommer (med högst sannolikhet) gå back när det kommer till pengar, man tjänar inga större summor men sen så åker dom flesta ner och jobbar för upplevelsen och inte för att tjäna pengar. Sen så finns det självklart också dom som tjänar riktigt bra med pengar och som går plus, är du t.ex en grym säljare så drar du in bra med pengar. Det som gör att det blir dyrt att vara där nere med är att man själv (oftast) står för boende kostnaden, mat varje dag och sen övriga utgifter på fest, utflykter osv :) 


BOENDE:
Hur bor man? Hur fixar man? Dyrt?
När man åker ner till Rhodos för att jobba så kan man inte förvänta sig att få bo på något 5 stjärnigt hotell. Rummen är ofta inte superfräscha och består typ av sängar, badrum och kanske ett kök om man har tur haha. Sen kommer du garanterat få dela rum med minst 2-3 andra personer. Själv i år fick jag flytta 3 gånger innan vi till sist fick en riktigt bra, fin och nice lägenhet som låg precis på bargatan. Innan dess bodde vi först i en källare utan eluttag, toalettdör och ah va allmänt kaos och sen flyttade vi till en större lägenhet en bit iväg där vi till sist va 8 tjejer som bodde med 6 sängar tillgängliga och ett badrum. Ja ni kan nog själva räkna ut hur bra det fungerade haha... Men ah som sagt, till sist blev det bra och vi hamnade mitt på bargatan i en lägenhets byggnad där bara andra workers också bodde. Där delade jag och mina 5 favorit pinglor på en lägenhet som va som en stor 3a. Fräsh och bra med AC, kök och en stor toalett. Enda nackdelen va våra ofrivilliga husdjur (som tyvärr finns överallt i Rhodos) som sprang runt i köket, usch för kackerlackor. Sen när det kommer till hur man fixar boende så hjälper inprincip alltid klubben som du jobbar för till att hitta något passande. Priset för lägenheterna sen kan variera lite men räkna med ca 2000-3000 kr i månader/per person :) 


Sen frågan om hur det är att åka ner själv, HÄR kan du läsa mer om det! Men kan säga att det absolut inte är några problem alls att åka ner själv, alla blir som en familj på bargatan och det är sjukt hur nära man kan bli varandra efter bara en sån kort tid ihop! :) 


NÅGRA PUNKTER ATT TÄNKA PÅ INNAN MAN ÅKER NER:
Ha en reskassa med dig. Det går inte att åka ner utan pengar utan se till att samla ihop en del innan du åker ner

- Det är inte alltid en dans på rosor, va beredd på att bli både sliten och trött. Det är inprincip konstant fest, man jobbar mycket och man bor många tillsammans i ett konstant kaos haha (I love it) detta är dock en livsstil som inte passar alla. Tänk efter om det är något som du skulle trivas med och orka

- Om du har bestämt dig för att åka, kom ner med ett öppet sinne och va dig själv så kommer du lära känna alla på typ 3 sekunder

- Du kommer att vara iväg från familj/vänner ett tag vilket vissa tycker är jobbigt. Hur känner du inför det? Sen kan jag dock lova att man knappt har någon tid över till att tänka på hemma, det är nästan alltid full rulle där nere och en massa roliga saker som händer plus att du får en ny "familj" som alltid ser till att man aldrig känner sig ensam. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas