Sara Rylander

19 år och vet precis vad man vill
Om ändå. Jag är 19 år och har absolut ingen aning vad jag vill göra i framtiden. Nästan varje dag är det någon som frågar vad jag ska göra det närmsta året, vad jag vill plugga till och vart jag ser mig själv om 5 år. Och helt ärligt har jag inget svar på någon av frågorna. Jag önskar att jag hade och jag är så avundsjuk på dom som faktiskt är 19 år och redan vet vad de vill göra med sin framtid. Men tyvärr gör jag inte det och det gör mig stressad... Samtidigt så blir jag frustrerad, för helt ärligt, måste man veta vad man vill göra/jobba med resten av sitt liv när man är i 20 års åldern? Varför stressa? Det är väl nu man ska passa på att resa och göra saker som kanske inte kommer generera i en karriär men som ger en erfarenheter och som kanske hjälper en att komma på vad man faktiskt vill göra framöver i livet? Men ändå står jag här och känner mig både dum och stressad över att jag inte vet vad jag vill. Och jag känner mig helt splittrad i vad jag ska göra... Just nu har jag ett val att göra som har med min framtid och göra och jag känner mig helt lost. Antingen väljer jag att göra som mitt hjärta vill eller så väljer jag med hjärnan och gör det som är bäst för min framtid och väljer valet som kan hjälpa mig framåt i både livet och karriären. 


Valet jag står emellan handlar om London och Rhodos. För bara någon vecka sedan va jag bombsäker på att jag ville flytta till London, både för att jag älskar staden och för att det skulle vara en häftig upplevelse men också för att det finns så många möjligheter där till att ta sig någonstans när det kommer till jobb osv. Men sen så börjar jag tänka på Rhodos, mitt andra hem där jag har min andra familj. Det är min trygghet och jag vet hur mycket jag älskar att vara där. Sen blir det extra jobbigt just för att nästa sommar isf blir den absolut sista säsongen och alla mina favorit tjejer ska åka ner igen... Men jag vet också att detta inte är något som skulle ta mig framåt i livet, jag skulle komma tillbaka efter sommaren och stå på ruta 1 igen. 


Så vad fan väljer man? Att åka tillbaka till kärleksön en sista gång som man vet att man älskar, där ens närmsta vänner finns och där jag trivs så grymt bra. Eller väljer man att flytta till en helt ny spännande stad som jag tror jag hade trivts väldigt bra i, där man inte känner någon men där det finns oändligt med möjligheter. Ska man göra valet som är bäst för framtiden eller passa på att göra en sista säsong medan man kan och skjuta upp allt de andra och isf flytta nästa år istället? 

I have no ideaKommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas